Blomkål m.timiansovs og bacon – medister og ris


Da husets unge mand og en kammerat skulle i skoven og køre “vildt” på mountainbikes i det gode vejr, skal der noget solid kost til efter 6 -7 timer i den friske luft.
Så de chilikrydrede  grøntsager m. ris blev lavet om til 1 helt kogt blomkål m timiansovs og bacon, serveret med stegt medister og  løse ris.

————————————————

BLOMKÅL MED TIMIANSOVS OG BACON:

Et blomkål koges så det er  med lidt bid i (altså ikke helt blødt)
1/2 pakke bacontern (jeg køber dem 2-delte i REMA 1000, til ca 10 kr),
bacon ristes på en hed pande til sprøde tern og gemmes.
25 g smør smeltes og 1,5 spsk hvedemel piskes i der spædes med 2,5 dl vand og piskes godt. Til sidst tilsættes lidt piskefløde (mælk) og et bundt timian der er hakket sammen med 1 tsk salt. Smag til med salt og peber og kog  sovsen op.

Nu anrettes blomkålshovedet (der er helt) med en lille smule sovs over, og øverst drysses den sprøde bacon.
Blomkål på polsk” laves i sæsonen for blomkål (så er de billige) lige sådan, men i stedet for bacon bruges lyst tørt brød , der er smuldret til meget grov rasp, dette ristes på en pande i smør/olie/eller lidt baconfedt til det er sprødt og drysses over. Denne ret smager godt med et stort eller 2 små hoveder og kartofler til. Hvis der bruges olie er det en  mættende vegetarret.

—————————————————

STEGT MEDISTERPØLSE:

Stegt medisterpølse er nemt her i huset, da jeg altid har medister der er kogt i fryseren. Den skal blot tages op og steges på en pande til den er pænt brunet og gennemvarm (skal dog lige tø op på køkkenbordet)

Jeg foretrækker at koge min medister inden den skal steges da den så ikke skal stege så længe et den bliver  for mørk. Andre steger den direkte på panden, men husk medister SKAL være gennemstegt.
Da jeg så køber medisteren når der er tilbud på den vi kan lide, måske 3 kilo  ad gangen, koger jeg den i så lidt vand som muligt, med det samme og lægger den ned i poser med  ca 500 g i hver – så er det nemt når det skal bruges.
Suppen der bliver bruger jeg til  en græskar eller kartoffelsuppe med chili, der er meget smag i kogevandet – så det behøver man ikke hælde ud. Det vil også kunne bruges til hurtige gule ærter (tilsæt blot møllerens gule ærter) og serveres med et par stykker pølse og rugbrød – så er der lavet aftensmad med det samme.

—————————————————

For de unge mænds skyld (de var godt sultne) fik vi løse ris til

Frugt til dessert – så var de mætte

——————————————————

Grunden til at mit blomkål er skåret over er : jeg delte på 2 fade <3

IMG_2561