Når jeg har kogte grøntsager til overs ryger de i fryseren –
I dag blev der brugt ca. 500g kogte rodfrugter, 150 g selleri i tern og 250 g frosne tomater –
Det hele svitses og tilsættes lidt tørrede krydderurter + 2 dl vand –
Der lægges låg på og skrues ned –
nu simrer det til det er helt gennemmørt og jævnt –
smages til efter ønske, (her får den også lidt chiliflager)
Blomkålsgratin:
Dette kunne være broccoli eller lignende (nye kartofler og persille er også godt i sæson)
Blomkål koges og køler af i et smurt fad –
40 g smør + 50 g hvedemel bages op og tilsættes 3,5 dl mælk/kogevand –
Pisk godt og lad det køle af –
Del 4 æg i blommer og hvider
Hviderne piskes HELT stive –
Blommerne røres i den tykke sovs og smages til –
Hviderne blandes forsigtigt i og det hældes over i fadet med blomkål –
Sættes i ovn ved 200 g i ca 40 minutter.
Vi fik ristede champignon til
Desserten var henkogte pærer m vaniljesovs
Vaniljesovs:
Ymer røres med LIDT sukker + vanilje (jeg bruger flydende sødemiddel)
Henkogte pærer:
Pærerne skrælles, halveres, og skroget skæres ud
De koger lige netop møre i vand m sukker/sødemiddel og et par skiver appelsin
Der kan da bruges en dåse pærer, men når jeg nu kan købe dem billigt,
SÅÅÅÅ bliver de altså gode og i tiden med nedfaldspærer er det da oplagt.