I denne uge tager vi en af “mine egne” mad-planer så tager vi en fra 40èrne i uge 9 –
Det er jo stadigt dejligt vejr, men noget ustabilt – selv min hankat ønsker kun at være ude når det er strengt nødvendigt –
I denne uge tager jeg så meget i fryseren som muligt – Da jeg arbejder med at minimere madspild lægger jeg en del mindre rester ned i fryseren –
Jeg har fundet ud af at jeg hvis jeg tager en “fryseruge” en gang imellem reducerer mine småportioner væsentligt.
Når jeg bruger en Mad-plan jeg selv laver er der normalt kun 1ret til middag –
Af og til bager jeg og det serveres så til aftenkaffen.
Denne uge er der mulighed for at være kødfri 2 x (torsdag og lørdag)
Der er fisk 2 x (mandag og søndag)
Alle rester kan bruges til næste dags frokost – en rest af tomatgryden torsdag gemmes til pizzasnegle lørdag.
Jeg bruger kål og gulerod til gnavegrønt – børn kan få et par skiver agurk og lidt optøede ærter (det kan specielt de mindre børn lide)
MANDAG:….Æggekage m røget makrel(F)
TIRSDAG:….Frikadeller(F), kartofler og ærter(F).(kog kartofler til i morgen)
ONSDAG:…..Kold kartoffelsalat m stegte pølser(F) + evt rest af frikadeller + råkost
TORSDAG:…Brændende kærlighed(bacon (F) m rodfrugt-mos) + rest af råkost
FREDAG:……Kyllinge.krebinetter(F) m bagte rodfrugter og pasta
LØRDAG:…..Hjemmebagte pizzasnegle m skinke(F)+en pastasalat af rest af pasta
SØNDAG:…..Ægge-timbale m broccoli m. rejer(F) og asparges
Indkøbsliste:
Rugbrød, Havregryn; Hvedemel, 2 x gær, 1 x marmelade, 1 x smøreost, 1 x pasta, æg, 1 ds. tomat, 1 ds. asparges, =80 kr
Røget makrel, rejer, hakket kylling, Hakket kød til frikadeller, bacon i tern,2 x pålæg =95 kr
Kartofler, 1 pose rodfrugter, 1 pose gulerødder, 1 agurk, 1pose ærter (frost), 1 x broccoli, 1 hvidkål, løg, =75 kr
7 liter mælk, 1 x olie, 1 x smørprodukt, 1 x mayo light, 1 x græsk yoghurt =95 kr
Ialt 345 kr
Og her er til Morgenmad : havregryn , rugbrød, hvedebrød, smøreost, marmelade
Frokost : Rugbrød, råkost, pålæg, gnavegrønt evt rester fra aftensmaden
Middagsmaden efter madplan
Mellemmåltider: gnavegrønt, 1 hjemmebagt bolle
Jeg anbefaler at bage hvedebrød og boller da det er der man kan spare en del penge, samtidigt er der væsentligt mere mad i en hjemmebagt bolle end i en købebolle –
Ønsker man det kan der tilsættes 1 skive revet rugbrød og lidt havregryn så bliver de som grovboller