Kulhydratfattige og allergivenlige kødboller(Minus mælk og mel, kan laves m. glutenfri havregryn)
400 g flæskefars røres med 2 æg og krydderier efter smag + 1/2 dl havregryn (her kan bruges glutenfri)–
Jeg brugte 1 tsk salt, 1/2 tsk peber og 1/2 tsk krydderiblanding.
Rør godt og det kommer til at hænge sammen – farsen har godt af at stå 1/2 time og hvile.
Min mand rørte dem med håndkraft, Men de kan også røres i food-processer)
De formes med en teske og koges i letsaltet vand til de er faste –
Tages op med en hulske og køler af.
De smager af KØD og hjemmelavet OG er utrolig nemme at lave.
De kan bruges til boller i karry – farsen kan bruges til frikadeller, farsbrød eller farserede grøntsager.
Jeg lavede en karrysovs af 3/4 l kogevand fra bollerne – 1 stort hakket æble og 2 små hakkede løg, 2 spsk hvedemel og 1/2 spsk karry.
tilsatte bollerne og varmede det godt igennem.
Ris koges og serveres til samt en salat af hvad der var i haven blandede salatblade, 2 gulerødder og lidt radiser – alt blev kørt på mandolinjernet .