Cookies omskrevet til diabetikervenlig udgave


Brugte denne opskrift fra “SPIS OG SPAR” af Jesper Vollmer
MEN:
Jeg brugte sukkererstatningen “Perfect Fitt” i stedet for  de 120g sukker (De erstattes så med 60 g Perfect Fitt) OG det erstatter så også halvdelen af smørret MEN det skal blandes med melblandingen. Der bliver 1/2  så meget smør og næsten kun 1/4 sukker i mine kager og de smager stadigt godt.
Man starter så med  70 g Farin + 70 g smør der piskes , der tilsættes et æg og der piskes godt igen –
Herefter tilsættes resten  –
Af denne portion bliver der 20 cookies –
Hvilket betyder 3,5 g tilsat sukker + 3,5 g tilsat smør pr kage, det er en mængde der kan tages højde for i løbet af dagen (hvis man ikke spiser for mange kager)

Ingredienser:
120 g sukker 140 g farin
140 g smør
1 stk. æg
240 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1⁄2 tsk. natron
1 tsk. salt
1⁄2 tsk. vaniljesukker
150-200 g chokolade (her bruger jeg et stykke meget mørk chokolade + hakkede hasselnødder- eller kokosmel blandet med hakkede mandler)

Fremgangsmåde:

1..Rør/pisk ved lav hastighed sukker, farin og smør sammen til en ensartet masse.
2..Tilsæt æg og pisk igen.
3..Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen i en anden skål.
4..Tilsæt melblandingen lidt ad gangen, mens der røres/piskes ved lav hastighed.
5..Vend til sidst chokolade i dejen og bland det godt i.
6..Kom dejen på køl i min. 1 time – gerne til dagen efter.
7..Del dejen i 70 g stykker og rul dem til kugler. (jeg lavede dem mindre)
8..Sæt kuglerne på en bageplade med bagepapir – der skal være god afstand mellem dem. På en almindelig bageplade kan der være 8 stk. (jeg fik 22 af portionen)
9..Bag cookies midt i ovnen ved 175 grader i 16 minutter (15 min. = let bløde, 16 min. = almindelig, 17 min. = sprøde)Mine der er mindre fik 12 minutter
10.Tag cookies ud og kom dem med bagepapir over på en bagerist.
de er bløde når de kommer ud men bliver sprøde ved afkøling.
11.Afkøl 15 minutter.