Dessertkage m pærer, valnød og karamel-top


Vi/min mand plukkede pærer ned og så kommer der jo altid nogen ned af sig selv.
De sidder som alt andet i vores have højt oppe, så dem der falder ned bliver stødte –
Jeg hentede 4-5 stykker og brugte til en kage – da der også var faldet lidt valnødder ned brugte jeg en håndfuld af dem også 😀

Jeg skrællede pærerne og skar dem i tynde skiver –
Vores er greve moltke pærer de er meget faste nu, så de blev kogt i LIDT sukkerlage nogle minutter (ca 5 ) så tog jeg pærerne op.
Bagefter kogte  jeg sukkerlagen ind ved svag blus og tilsatte 2 spsk piskefløde – efter lidt kogning var den lidt sej og jævn – PAS PÅ DET BRÆNDER PÅ FINGRENE (her skal køles af før smagning 😀

En kagedej laves af
110 g æg der piskes cremet med 100 g sukker –
Der tilsættes 100 g olie og der piskes grundigt –
Der irøres nu forsigtigt 100 g hvedemel og 1/2 håndfuld hakkede valnødder –
Dejen hældes i en form og pærerne lægges ovenpå –
Kagen bages nu 20 minutter ved 200 grader –
Så hældes karamellen på og kagen bager færdig (min ca 15 minutter)

Grunden til at karamellen kommer på ca halvvejs er at ellers vil den løbe ned og blande sig med det resterende – jeg vil gerne have den i det øverste lag .14463738_1069115466517885_1108636527_n