Donuts – (det er billigt og nemt)


Her valgte jeg at vende dem løst i rørsukker mens de var varme – men pyntningen kan da være langt mere professionelt med glasur, nødder, drys og kokos – men det hænger vi os altså ikke i herhjemme.

JEG valgte at erstatte sukkeret med et sødemiddel (Atwel) pga min diabetes –
jeg erstatter her ca 70 g sukker med 50 g Atwel og da det også erstatter 50% fedtstof bruger jeg så kun 25 g smør – da der blev ca 21 donuts af dejen er der frosset 3 x 4 donuts ned i lynlåsposer.

DETTE ER MIN NORMALE OPSKRIFT: (Her blev 21 af ca 50 g)
Donuts er lavet af en gærdej, hvori jeg “slår” æggene ind i med en grydeske.
Denne gærdej kan også bruges til berlinerboller.
2,5 dl mælk lunes og 50 g smør smeltes heri –
1/2 tsk salt, 1/2 tsk vaniliearoma,  3/4 dl sukker + 2 tsk tørgær (eller 1/2 pk almindeligt gær) piskes godt i  (der må piskes godt)
så tilsættes 1 L (ca 600g) hvedemel lidt efter lidt, brug ikke det hele –
Når dejen er smidig “slås” 2 æg i dejen med grydeskeen til de er absorberede –
Nu vendes dejen ud på bordet og æltes med lidt mere/resten af melet –
Delen sættes til hævning til den er dobbelt så stor –
Rulles ud i 2 cm tykkelse og udstikkes med et glas – jeg lavede så hul med et snapseglas – men der findes sikkert noget der er beregnet til det 😀 (bare ikke hos mig)
De koges i olie og vendes i rørsukker (kunne også være drysset med flormelis).