Kalkun i tomatsovs m løse ris


Først gentager jeg opskriften på ris –
5 dl vand bringes i kog  –
Der tilsættes 2 1/2 dl ris (her bruger vi parboiled ris fra rema 1000)
andre ris kan bruges men kig så på brugsanvisningen, da kogetider er forskallige.
det bringes nu i kog mens der røres – der kommer 1 tsk salt i –
Der  lægges låg på  og der skrues ned så risene småkoger.
Skal nu småkoge 10 minutter og hvile ca 10 minutter.

Kalkun i tomatsovs:
2 spsk olie
4  kalkunsnitzler/kyllingebryster
1/2 dåse hakkede tomater
Krydderier: 1 stor tsk timian, 1 tsk salt, 1/2 tsk groft peber, 1/2 tsk spidskommen, 1 lille smule tørret knust chili.
*2 gulerødder
1 Pastinak
1 Løg
2 stilke fra broccoli * (det kunne være alle andre rodfrugter, der skal bare være 3/4 L)

4 kalkunsnitzler/kyllingebryster steges i 2 spsk olie i en wok/dyb pande/(jeg brugte en lille gryde med en god belægning – så der ikke bruges for meget fedtstof), de skal kun steges så porrene lukker på kødet og tages op (stilles lidt til side)
Dvs. meget kort de ændrer farve til lys grå, men er ikke færdige endnu

Grøntsagerne ordnes og skæres i  små tern –
De svitses i gryden efter kødet er taget op –
Tilsættes krydderierne, 3/4 dl vand og 1/2 dåse hakkede tomater –
Nu snurrer grøntsagerne under låg i ca 10 minutter –
lægges kødet ned i mellem grøntsagerne og det hele simrer færdigt på 10-15 minutter –
Der smages til og serveres med de løse ris og en salat.