Min rødkål er færdigkøbt, varmes med en stor klat Ribsgele, jeg laver en hjemmelavet rødkål der er groft snittet til jul og fryser ned, den kan vi godt lide, den er spist op og jeg laver den først igen til næste jul.
———————————————————–
Brunede kartofler laves nemt og bliver flot gyldne således:
Kog 3/4 dl vand med 100 g sukker til en lys gylden sirup på panden,
de afdryppede små kartofler hældes på og rystes nu rundt på panden,
lad være med at røre hele tiden, men ryst panden i stedet.
Når kartoflerne er varme og gyldne er de færdige
————————————————————-
Flæskestegen er i dag en halv svinekam (resten lægges stegt i fryseren til senere)
Stegen kigges efter i ridserne og der gnides salt og peber på.
Den lægges i en bradepande og der hældes 1/2 L vand ved.
Bradepanden sættes i den kolde ovn og der tændes på 180 -200 grader.
steger 2 timer så er den færdig – HVIS der ikke er sprød svær, skæres den af og får et øjeblik under grillen men DER skal passes på (det brænder lynende hurtigt på).
Stegen skæres og serveres med de brunede kartofler, hvide kartofler og rødkålen.
Jeg snittede lidt salat og lagde sværen på den
———————————————————–
Halve æbler med gele laver jeg i mikroovnen
5 æbler skrælles , (hvis man bruger nedfaldsæbler skal der være mindst 2 halve æbler pr person)
De skæres i halve og kernehuset fjernes, lægges med den buede side opad på en tallerken.
Drysses med en spsk sukker og en spsk vand, sættes i mikroovnen ved fuld effekt i 1 minut, herefter vendes de og får 15 – 60 sek. alt efter hvilken ovn man bruger, (min skal have 20 sek), så er de møre skal køle af og fyldes med 1 tsk ribsgele i “hullet”
Fra man starter med at skrælle til de er færdige går ca 5 min og det er et tilbehør som specielt børn holder af.
——————————————————-
Brun sovs laves af sky fra stegen (det i bunden af bradepanden).
Det hældes i en gryde og der piskes 1 – 2 spsk mel i,
det koges op og justeres med letmælk OG der smages til
————————————————————-