1,5 kg skinkesteg uden svær m tyndt spæklag ridses og der lægges tynde appelsinskaller i rillerne – der krydres m salt og peber –
1/4 pærer (uden skrog) lægges rundt omkring -(her bruges faste måske lidt umodne frugter)
Stegen sættes i ovnen ved 210 grader i ca 20 minutter –
Varmen sænkes til 180 grader og når termometeret viser færdigt tror jeg på det og tager den ud (her 1 time og 50 minutter) –
Jeg bruger et almindeligt billigt rundt stegetermometer fra supermarkedet, det virker og er nemt at gøre rent (og det er billigt) 😀
Serveres m sovs af skyen (lav rigeligt sovs så der er til på søndag), kartofler og rosenkål.
Vi fik ribsgele til.
Resten af kødet deles i 2,
Den ene skæres i tern og fryses til biksemad – den anden skæres i MEGET små (knivhakket) stykker til på søndag (HACHIS)