Flødekartofler og kogt hamburgerryg + salat


Jeg havde et stykke hamburgerryg i fryseren, det blev kogt 45 minutter og trak bagefter i vandet 45 minutter, så var den blød og lækker –
Resten blev skåret fri for kanter (de ryger til hønsene) og det rene kød blev skåret i små tern og lagt i en boks til pitabrød i morgen

Flødekartofler:
Skrællede kartofler der er skåret i tynde skiver ca 1 kg(jeg bruger køkenmaskinen)
1 stort løg i skiver
Salt, peber og evt tørrede krydderurter eller 2 fed hvidløg.
ca. 2,5 dl piskefløde (eller endu bedre madlavningsfløde)
Smør til at smøre fadet med.

De skivede kartofler lægges lagvis med løg og krydderier i et fad.
til sidst hældes fløden over – kan fortyndes LIDT, men så bliver mine knapt så cremede som jeg kan lide dem.

I ovnen ved  ca 190 grader i ca 45 minutter alt efter lagets tykkelse.

Salaten var romaine-salat fra have med majs og ærter fra Frost

Der serveres brød til

19821150_1344816198947809_229984824_o