FORLOREN HARE:
500 g fars (her fra skovgrisen), 2 dl rasp, 1,5 dl mælk, 1 æg, salt og peber (der skal en del salt og peber i) – jeg tilsætter 1 tsk stødt ingefær, det smager godt i fars.
Alt æltes sammen til et fast brød og der lægges ikke bacon på i dag (havde glemt at tø det op)–
hæld 1,5 dl vand ved og – i ovnen ved 200 grader i 50 minutter.
Skæres i skiver og anrettes med de brunede kartofler og halve æbler med gele
Æbler med gele:
3 æbler skrælles , (hvis man bruger nedfaldsæbler skal der være mindst 2 halve æbler pr person)
De skæres i halve og kernehuset fjernes, lægges med den buede side opad på en tallerken
drysses med en spsk sukker og en spsk vand, sættes i mikroovnen ved fuld effekt i 1 minut, herefter vendes de og får 15 – 60 sek. alt efter hvilken ovn man bruger, (min skal have 20 sek), så er de møre skal køle af og fyldes med 1 tsk ribsgele i “hullet”
Fra man starter med at skrælle til de er færdige går ca 5 min og det er et tilbehør som specielt børn holder af, og vi har stadigt en kurv æbler stående fra egen have så hvorfor ikke bruge dem til noget godt tilbehør
Det serveres med kogte kartofler og en sovs fra skyen af fadet + rødbeder.