Madplan for uge 20


Denne uge vil jeg gerne slå et lille slag for at man lærer butikkerne at kende der hvor man bor, når først man har overblik over hvilke varer de normalt har, er det lettere at handle økonomisk ind alt efter hvad der står på indkøbsedlen.
Jeg kender en person der kan køre rundt til de forskellige butikker og hente kun lige det der står på sedlen, DET KAN JEG IKKE, så jeg tager den butik der har det meste og så køber jeg rigeligt af det jeg ved der kan holde sig og som vi bruger.
Det kan ALDRIG betale sig at købe noget der ikke bliver spist.
Desuden synes jeg man skal forsøge at handle så lokalt som muligt – jeg køber en del ved nogle boder i mit nærområde og ved https://madsamling.dk/da , jeg synes det er en fantastisk ide med lokale markeder – det er måske ikke muligt for alle, men de fleste byer har “torvedage” eller “torvehaller”  og købmænd og grønthandlere med ” anden etnisk baggrund” er der også – det er bare med at udforske de muligheder hvor man bor – betjeningen og priserne  er som regel helt i orden og der er mulighed for at købe MANGE spændende ting 😀

Mandag  :                   Italienske kødboller m pasta

Tirsdag  :                    Koteletter m skaft (Ben)  m Coleslaw

Onsdag  :                    Æggekage m bacon (har igen mange æg)

Torsdag :                    Rest af rullestegen  (blev frosset ned)  m. grøntsager

Fredag   :                    Krebinetter m stuvet hvidkål

Lørdag   :                    Medisterpølse  m rødkål

Søndag   :                   Pastaret m skinke og grøn salat

Jeg køber stort ind af mange ting, jeg kender “mine butikker” og ved hvad der kan betale sig at købe hvor. Jeg køber pasta og krydderier  hos grønthandleren med anden etnisk baggrund,
Den kvalitet de har i pasta er bedre end supermarkedets og der er flere varianter til samme pris.
Mel og mel-blandinger til bagemaskinen, sukker, rasp og kolonialvarer køber jeg normalt  i Aldi, Rema 1000 eller Lidl.
Jeg kigger i reklamer men kører ikke efter 1 vare, der er jeg altså ikke standhaftig nok 😀 så jeg ender med at købe  noget vi ikke har brug for.
Gennemgående er vi lidt kræsne, vi vil hellere have kvalitet fremfor kvantitet – det behøver bestemt ikke at være de dyre udskæringer for at være god kvalitet

Jeg har fryseren helt fyldt med kød og pålæg –
Jeg har  2 gange inden for kort tid fået 1/2 skovgris og selv om vi kørte ind til datteren med 1/4 gris bugner min fryser nu (jeg har nu kun en lille kummefryser),  men det er jo et luksusproblem 😀 (det spiser vi os ud af)

Grøntsagerne bestiller jeg til madsamling hver onsdag:
Det er efter min mening en genial ide – jeg bestiller og betaler online – kører så de 3 1/2 km til Krenkerup gods og i deres lade står så en hel del lokale avlere og udleverer det der er bestilt.
På den måde får man gode solide lokale råvarer til en fornuftig pris – Priserne  på frugt og grønt kan matche supermarkedet (man køber jo direkte af avleren)
tomater, peberfrugt og agurker (og efterhånden også nye kartofler) køber jeg ved en grøntsags-bod i nærheden.

Æg har jeg fra egen hønsegård og der er nu mange  krydderurter i drivhus og haven, + alle de rabarber vi har brug for (ellers har min søde nabo) 😀

Mel har jeg også på lager (det køber jeg rigeligt ef når der er tilbud på) både bageblandinger til bagemaskinen og “rigtigt mel”

Så det er kun mælk, smør, ost, 1 jævningspulver til rabarbergrød, og medisterpølse til Lørdag (her skal jeg altså til slagteren i superbrugsen – den er god) OG KAFFE (det kan vi ikke undvære), vi mangler.