FORLOREN HARE m tyttebær
1 pakke (500 g) oksefars men jeg bruger også kalv og flæsk æltes i en skål med: 1 æg, 2 dl mælk, 1 tsk salt, lidt peber og 1/2 tsk stødt ingefær – der æltes rasp i ca. 2,5 dl måske lidt mere, det skal blive et fast farsbrød – der lægges baconskiver over hele “brødet” – det lægges i en lille bradepande og der tilsættes 1 dl vand.
Hvis man startede med at tænde ovnen skal det sættes ind i den varme ovn og stege 45-50 minutter. Hvis ovnen er kold skal det have ca 60 minutter.
SOVSEN:
Den laves af skyen fra haren.
Skyen (ca 2,5 dl) hældes i en kasserolle og 1 spsk hvedemel piskes helt ud heri –
Koger op og småkoger et par minutter under piskning –
Smages til med salt og peber og justeres i farven med en dråbe kulør –
Kan tilsættes en smule mælk eller fløde –
Det smager skam godt MEN DET GØR VI IKKE MERE ?
Vi fik tyttebær, kartofler og ovnbagte rodfrugter
Ovnbagte rodfrugter:
Skræl rodfrugterne – her rødløg, gulerødder og pastinakker.
De skæres i stave og lægges i en plastikpose – tilsættes 1 spsk olie, 1/2 spsk æblesirup og lidt timian (kunne være honning),lidt salt, peber –
Det hele æltes rundt i posen så grøntsagerne dækkes af marinaden – luk posen og lad den evt trække en times tid. –
Sættes i en 180 grader varm ovn i et fad der dækkes med staniol i 20 min, så fjernes staniolen og det bager videre til de er møre, ca yderligere 20 – 25 minutter – de burde nu være pænt glaserede.