Franskbrød i air-fryer (kan naturligvis bages almindeligt)


Jeg  har bagt franskbrød de sidste 3 dage 🙂 –
Det er en opskrift som ikke er min egen, men jeg har fået lov at bruge den –
Det er fra Britt Andersen der har nogle air-fryer grupper bl.a.  https://www.facebook.com/groups/1588335554844173

25 g gær
3dl mælk
30 g smeltet smør
10 g hvedesur
10 g bageenzymer – de 2 sidste kan udelades men brødet holder længere med.
dette piskes sammen til gæren er opløst NB: Her har Britt gjort mig opmærksom på at bageenzym skal blandes med hvedemelet og ikke piskes i mælken
så tilsættes
1 spsk sukker
1tsk salt
400 g hvedemel + de 10 g bageenzym
æltes godt gerne på maskine
hviler 1/2 time, formes til 2 små brød og hæver ca 1 time
bages 24 minutter på 170 grader i air-fryer

med et termometer skal brødet være 92 grader i midten, da ovnene er forskellige.

Jeg bagte dem første dag efter opskriften = meget fine

Anden dag bagte jeg 4 (dobbel portion)  = meget fine
Tredje dag prøvede jeg med tørgær   = meget fine men ikke så fint hævet, men brødene var gode, næste gang prøver jeg med dobbel så meget tørgær.
Billedet er dem med tørgær – lette og svampede men lidt lave