Ugeplan for uge 24 (12/6 – 18/6)


I denne uge tager vi en ny runde med mad der er beregnet til diabetikere, som i måske har opdaget er det blevet vores nye livsstil – det ser megasundt ud når vi handler, men det DUFTER vidunderligt, med alle de friske frugter og grøntsager.
Det er lidt dyrere, men det er var altså nødvendigt hvis jeg vil undgå at blive alvorligt syg af min diabetes – Diabetes-sygeplejersken var yderst tilfreds med det resultat jeg har nået – Mit blodsukker var tæt på 30( trods det at jeg tog temmeligt meget insulin)  og nu er det tæt på at være normaliseret og jeg kan så småt begynde at sætte insulinen ned.
Jeg ved at det vil give problemer i flere familier, når maden pludseligt ser anderledes ud og der dukker linser osv op – men der synes jeg altså at man skal gøre som man synes – prøv lige så langsomt nogle nye ting, hvis det er muligt (det skader ikke 🙂 ) – eller tag mine retter som inspiration og  lav dem som normalt. Hos os er det blevet vores nye livsstil, min mand er meget nem hvad maden angår, han bryder sig ikke om fedt i maden og kan lide grøntsager, også kødfrie dage, men han holder også meget af bøf, frikadeller osv – men det er der også plads til blot der spares på fedtindholdet og tilbehøret afpasses herefter -Sønnen styrke-træner  og løber flere gange om ugen, så at få en kost der er sund, med meget lidt fedt og meget protein passer ham fint, at der så er skruet op for krydderierne synes de begge om, for det er sikkert at der skal flere krydderier i meget mager kost ellers smager det af ingenting.

I haven er der nu så småt ved at komme agurker, tomater og spinat, salat og radiser har jeg sået for anden gang og det er kommet frem – så sår jeg først i midten af juli, da jeg synes det spirer for dårligt når det er for varmt. Grønne asparges har vi spist rigtig mange af og nu får planterne lov at hvile til næste forår, i mellemtiden tager vi det der er og da der er sået rigeligt er der nok til os og der bliver også til vores 3 høns. Squash og græskar står flot og hvis der bare vandes med vandkanden skal der nok komme mange –
Rabarber og bærfrugten er der  og bærrene mangler bare at modne og så går det slag i slag, det er en fornøjelse at gå i haven og hente nogle friske råvarer til aftensmaden. I nogle perioder er det måske krydderurter, lidt salat og lidt frugt til 1 portion muffins til dessert, lidt senere er der nok til en hel kødfri middag og bær til frugtgrød.
Senere syltes der marmelade, og her syltes der nok til hele vinteren, der fryses nok til grød og andre desserter til det meste af vinteren.
Squash og græskar aftørres og lægges til tørre, når de er tørre lægges de i en flamingokasse med rent sandkassesand så holder de længe – frugten fra træerne, her er der blommer, æbler og pærer, bruger vi senere til lidt af det hele og for første gang skal vi i år prøve at presse vores egen juice i en saftpresser med håndkraft – meningen er at jeg vil hælde den på rengjorte mælkekartoner og fryse den – at valget falder på mælkekartoner er at dem har vi i huset, og de har en facon der giver så lidt spild som muligt i fryseren. Jeg har overvejet kartonerne til frugten der  skal i fryseren også, for at kunne pakke dem tæt, da der skal være plads til en del i vores skabsfryser senere på året og  vi nyder altså godt af det til hen i det nye år.

 

MANDAG…..Forloren hare med kvæde-gele, nye kartofler og nye gulerødder.
S 10 i “20 lette til hverdag 2″

TIRSDAG…..”Reste-buffet”
Jeg har flere rester i fryseren – dem tager jeg op og varmer, det serveres med et hjemmebagt rugbrød – man kan så tage det man har lyst til eller måske lidt af flere ting, det er ret hyggeligt.

ONSDAG……Million-bøf m rodfrugter m  pasta.
S 36 i “20 lette til hverdag 2″

TORSDAG…Krydrede kødboller m peberfrugtsovs og marinerede bønner
S. 50 i” spis godt lev sundt”

FREDAG……Skinkespyd med rissalat
S 38 i “20 lette retter til hverdag”

LØRDAG……Kylling + pastasalat med  pesto og hjemmebagt flute
S  28 i “20 lette til hverdag 2”

SØNDAG……Hjemmelavet pizza m røget skinke og råkost
S 32 i “Familie-mad – godt med grønt”