Hjemmelavet pizza.


Denne pizza er en stor pizza der bages i ovnens bradepande,
Hvis man ønsker det kan dejen de3les og rulles ud i mindre runde bunde –
Vi plejer at lave en stor familiepizza 🙂
Man skal aldrig overfylde sin pizza, så er det bedre at holde den enkel og så lægge salat ovenpå bagefter.
I dag bruger vi en rest af kødsovsen fr sidste mandag – ovenpå kan man lægge hvad man har: peperoni-pølse, skinke, grøntsager, tomat eller lignende øverst kommes revet ost.

PIZZA:
Vi starter med bunden:
I en stor skål kommes 500 g mel
1/2 pk gær
2 spsk olie
2 1/2 dl lunken vand
1 tsk salt

Det hele æltes sammen og stilles til hævning – til dobbelt størrelse (gerne længere)
Æltes igennem og rulles ud i en stor firkant på et stykke bagepapir i str med bagepladen –
Tomatsovsen smøres på helt ud til kanten –
Fyldet drysses på –
Og til sidst osten –
Pizzaen sættes i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter.