Ris med skinketern/strimler og porrer eller broccoli


Kan du ikke få porrer så køb et broccoli.

2 poser kogeris (eller passende mængde)

2 porrer/eller 1 brokkoli – porrer skæres i 1 cm skiver broccoli deles i mindre buketter
1-2 æg koges hårdkogt pilles og hakkes
1 pk skinketern/ VI kan bedre lide skinkestrimler (af dem man bruger til topping)
2 1/2 dl let eller minimælk
2 1/2 spsk hvedemel
evt persille (det pynter)

Kog risene som du plejer og imens laver du en ” stuvning”

Porrer eller broccoli dampes møre i letsaltet vand og tages op –
GEM en dl kogevand
Mælken varmes op og tilsættes en mel-jævning af 1 dl kogevand og hvedemelet, koges igennem under omrøring –
porrer eller broccoli tilsættes og der smages til med salt og peber –

Ved servering lægges ris på et fad, stuvning med porre eller broccoli kommes over og øverst drysses skinketern eller strimler og det hakkede æg, til sidst pyntes evt med persille