Kylling i carry m.ris og ærter


I dag koger du en stor kylling, og når den er kogt deles den i 3 portioner kød og 2 portioner suppe –
1 pose med 2 kyllingebryster – 1 pose med 2 overlår + 2 underlår – 1 pose med alt andet der er plukket fri for skind og ben – 2 bøtter med siet suppe – Alt fryses undtaget posen med de 4 lår-stykker fra kyllingen.

Kyllingen sættes over dækket med vand tilsat 1 spsk salt, 3 skrællede gulerødder og 2 løg –
Bring gryden i kog og skru så ned så det lige simrer stille og roligt til den er helt mør (prøv at tage i det ene ben, der er det nemt at mærke) – OBS: Når grøntsagerne er møre tages de op på en tallerken ( dem skærer du i tern og bruger til aftenens kylling i carry).
Nu tager du kyllingen op på et fad og stiller lidt til afkøling –
Suppen sier du godt og deler i 2 bøtter og lægger låg på.Den ene fryses og den anden gemmes på køl til torsdag.

1…Nu tager du kyllingen og skærer brysterne af – (de skal i en pose i fryseren)
2…Så skærer du 2 underlår og 2 overlår af – dem piller du alt kød af (få det hele med) og gemmer kødet sammen med løg og gulerødder der er skåret i små tern til aftenens
kylling i carry
3…Der sidder en del kød på skroget, det piller du helt rent i små bitte stykker, husk at få det hele med – (der bliver ca 1 gammeldags kop) – det fryses til tarteletter – dette fryses også til på lørdag.
4…En bøtte med halvdelen af den siede suppen (kan gemmes i køleskabet til torsdag)
5…En bøtte med suppe sættes i fryseren til en anden gang
På denne måde får man et udgangspunkt til 5 x aftensmad ud af 1 kylling MEN det skal være en kylling så stor som muligt 1350g er tit på tilbud.

I dag tager du det kød som du pillede fra lårene + de kogte gulerødder –
Så sætter du vand over til ris
Du laver en carry-sovs, kommer kød og gulerødder i og varmer det godt igennem –
Det serveres med ris og en råkost eller ærter.