Frikadeller af kyllingefars, braisseret fennikel, pasta og tomatsovs


Frikadellerne er i dag af hakket kylling vi har godt af noget uden for meget fedt.

400 g hakket kylling
2 æg
1-2 dl rasp
1/2 – 1 dl vand
Krydderier efter ønske (men de må godt smage af lidt.
Alt røres med en ske godt sammen og hviler MINDST 1/2 time
Formes til deller der steges i 1/2 smør/olie ELLER
lægges på bagepapir og kommes i ovnen, 200 grader i ca 20 min (vendes et par gange)

Serveres med kogt pasta, braisseret fennikel og tomatsovs

Tomatsovs:
Tomater (Jeg bruger friske fra drivhuset men 1 dåse kan sagtens bruges)
1 stort hakket løg
1 dl vand (KUN til friske)
Krydderier (jeg bruger et blandingskrydderi + 2 tsk chilisovs
Det kommes i en kasserolle og koges sammen til det er jævnt
Smages til efter ønske (kan blendes men vi får den rustik)

Braisseret fennikel:
At braissere betyder at svitse/brune emnet af, tilsætte væske og halvt stege/dampe mørt.
Fennikel i stykker brunes ikke brankes, til den er gylden/brun på kanterne,
tilsættes 1 dl vand og damper mør under låg (måske er der brug for lidt mere vand)

14348753_1058051840957581_1699036395_n