Frikadeller m brasede kartofler og ærter


Frikadellerne er lavet efter min opskrift på slagterfrikadeller
1 /2 kg kalv og flæsk lægges i en skål. Fjern 1/5 af farsen (hele midten), fyld så hullet i midten op med en blanding af hvedemel og havregryn og læg den resterende fars op i skålen igen. Herefter tilsættes 1 løg (finthakket), 2 æg, salt og peber og 1 tsk paprika. Rør farsen godt sammen mens der tilsættes  2 dl vand, rør farsen godt og steg så dellerne i halvt smør og halvt rapsolie. Skru ned for varmen så de ikke bliver for mørke.
Her blev 12 stk pæne frikadeller.

Jeg havde 750 g fars så alt blev ganget med 1,5 og her blev der så en pose til fryseren.
Jeg stegte dem i ovnen ved 190 grader i 3 kvarter og vendte dem halvvejs efter ca 20-25 minutter.

Der blev serveret brasede kartofler (kogte ekstra i går) + ærter og rødkål.