Kold kartoffelsalat:
kogte kartofler skæres i skiver –
1/2 størt løg skæres i små tern –
1/2 bundt fintklippet purløg.
Det blandes i en skål og dressingen hældes over.
Dressingen til kartoffelsalat (passer også til en pastasalat)
2 dele ymer og 1 del mayonaise (er det den hjemmelavede er forholdet 3/1)
smages til med salt og peber fra kværn –
piskes godt sammen og hældes over kartoflerne der omrøres.
Pyntes med revet agurk og tomat
(Hvis den står længere tid kan kartoflerne suge dressingen til sig, så rører jeg blot 1 spsk ymer i og rører rundt )
FRIKADELLER:
Ca 500 g flæskefars
2 æg
1 dl (med top) havregryn
salt, peber og finthakket/revet løg
Ca 1 dl vand
Alt røres godt sammen, vandet tilsættes til sidst,
sættes til side og hviler 1/2 time.
steges i halvt smør halvt olie (jeg får 9-10 frikadeller)
Kålsalat
Finthakket hvidkål + fintsnittet æble blandes med en dressing af –
1 del ymer og 1/4 mayo (light) der er krydret efter eget ønske –
Den pyntes med fint snittet rødkål
Her serveres med rødbeder og rugbrød