Frikadeller m nye kartofler og ny dansk blomkål


Frikadeller:

1 kg kalv og flæsk lægges i en skål. Fjern 1/5 af farsen (hele midten), fyld så hullet i midten op med en blanding af hvedemel og havregryn og læg den resterende fars op i skålen igen. Herefter tilsættes 3 løg (finthakket), 2 æg, salt og peber og 1 tsk paprika. Rør farsen godt sammen mens der tilsættes  2 – 3 dl vand, rør farsen godt og steg så dellerne i halvt smør og halvt rapsolie. Skru ned for varmen så de ikke bliver for mørke.

Kartoflerne der er købt nyopgravet fik en grundig tur med en børste i en spand med vand –
Så kommer de i et gammelt pudebetræk med en spsk salt, jeg vender dem så og gnider dem mod hinanden, så løsner skallerne sig – de skylles og koges i letsaltet vand.

Blomkålen koges i så lidt vand som muligt til den kun LIGE er mør.

18745311_1302585996504163_1849569161_o