Frikadeller med små kartoffeltærter og bulgursalat


FRIKADELLER:

Jeg brugte min vanlige opskrift,
lavede af 500 g flæskefars og der blev 12 frikadeller . https://billigeopskrifter.dk/frikadeller-til-fryseren/362

——————————————

BULGURSALAT:

En rest bulgur (fra i går) blandes med en lille smule Ice-Berg-salat (det giver sprødhed), det hvide af 2 forårsløg der hakkes (det grønne skæres som purløg til pynt), 3 små gulerødder der skrælles og strimles med kartoffelskrælleren til lange tynde bånd.
Dressing til overhældning bestod af 3 spsk citronsaft og lidt flydende honning, der røres sammen (skal være lidt syrlig/frisk, men ikke SUR)
Blandes og pyntes med det grønne fra forårsløgene.

———————————————————

KARTOFFELTÆRTER:

Kartoffeltærterne laves af butterdej købt i plader.
De blev halveret og smurt med æg –
Så blev der lagt et fyld på og de blev bagt ved 190 grader i ca 30 minutter.

Mit kartoffelfyld var nogle skrællede kartofler (ca 6 mellemstore) sliced i TYNDE skiver og 1 hakket løg. Begge dele blev stegt lidt gennemsigtige i lidt smør/olie. Til sidst smages til med salt og peber. Der blev brugt ca 3 spsk fyld til hver.

Næste gang tror jeg at jeg vil lave dem med kogte kartofler og karameliserede løg, for at opnå en mere koncentreret smag – men gode blev de skam

———————————————————IMG_2573