Frikadeller med stuvede ærter & gulerødder


STUVEDE ÆRTER OG GULERØDDER:

3 store gulerødder, 2 dl ærter (fra frost), salt, peber og boullionpulver (eller terning).

Jeg skrællede gulerødder og skar dem i skiver og kogte dem i lidt vand tilsat 1 spsk. boullionpulver. Da gulerødderne var næsten møre hældte jeg ærterne i og tog gryden væk fra varmen. Vandet fra grøntsagerne hældte jeg i en kasserolle og piskede 1-2 spsk hvedemel i kogte op, og tilsatte 1/2 dl letmælk – smag til med salt og peber og bland grøntsagerne i.

I dag var det ærter og gulerødder, kunne være alle andre grøntsager, også en rest feks broccoli eller blomkål, hvis de ikke er kogt helt bløde 🙂

——————————————————–

FRIKADELLER:

Jeg brugte min frikadelle-opskrift (kan søges i søgefelt til højre)

Jeg lavede af  1 kg fars og der blev 21 frikadeller, DET spiser vi ikke så jeg har lagt 3 x 4 frikadeller i fryseren – de er klart BILLIGERE end slagterens til frokost.

———————————————————-

Der blev serveret kartofler og rødkål til (normalt ville vi bruge rødbeder men rødkålen stod i køleskabet)

———————————————————-

IMG_2381