Glaseret hamburgerryg, kogte grøntsager og bearnaisesovs


De unge mennesker i huset har været i skoven og køre mountainbikes – så der skulle mad til

Jeg kogte 2 stykker hamburgerryg i formiddags (ialt 2,6 kg) –
De kogte i 40 minutter og trak en halv time –
blev taget op og smurt med “glaseringen” –
Sat i en 200 grader varm ovn i 1/2 time –
skæres i skiver og serveres med kogte grøntsager og bearnaisesovs.

Glaseringen:
Mange bruger Sennep / Farin eller rørsukker / Rasp,
Jeg lærte af en kok at Farin / Ketchup /sennep var ideelt,
Det har jeg ændret her hos os til Farin/ lidt sennep / HYBENMARMELADE,
så kan der spares på sukkeret da min marmelade er med kunstigt sødemiddel,
samtidigt giver det en sur-sød balance vi synes er god sammen med det salte røgede fra kødet.

Bearnaisesovs:
Indrømmet er købt færdig på flaske da jeg synes den i breve er FOR kunstig.
Den skulle  fortyndes med fløde – jeg tyndede med boullion, det blev fint 🙂
Det er ikke meget sovs JEG spiser, på denne måde er 2 spsk “tilladt” og der skal være plads til at leve 🙂

Vi fik henkogt frugt uden sukker til dessert
Frugt på dåse og glas findes i en udemærket sukkerfri udgave, den er lidt dyrere men også pænere, synes jeg (der er ikke så mange snitter i men pæne faste frugter)

Cremen er 1/3 letpisket fløde, 2/3 mager kvark – piskes sammen til en creme –
smages til med vanilie og sødemiddel

IMG_3128