Grydestegt kylling m. kartoffeltern og broccoli


En hel kylling renses indeni –
de er renset, men skal ses efter for rester af blod og lungestumper -JEG VIL have dem helt  rene indeni. –
Fyldes så med et stort bundt persille og måske lidt anden krydderi –
gnid den godt med salt og peber udenpå –
Brunes godt i en flad gryde, der tilsættes 1/2 l vand og låg lægges på –
Steger nu på svag varme ca 1 time efter størrelse MEN HUSK den skal være gennemstegt. –
Tages op og skæres ud i passende stykker.

Serveres med kartoffeltern og kogtr broccoli:

Kartoffeltern er kogte kartofler skåret i små tern, der er ristet på en pande i ca 1 spsk olie –
De skal ikke stege ret længe-

Broccoli skal koges/dampes forsigtigt –
Denskal være kogt, men ikke blød, der må godt være bid i.

Nu kan man vælge at lave sovs af skyen, her får vi ikke sovs til når der er kartoffeltern, det er ikke nødvendigt 🙂
jeg vælger at si den igennem et klæde, lade den køle af, fjerne det stivnede fedt –
OG så fryse den boullion der er tilbage (godt udgangspunkt for en suppe eller “thai-ret”).