MANDAG:::::::::::::Kyletter m bulgur, majs og ærter
TIRSDAG:::::::::::::”Flødekartofler”, bulgursalat og Hamburgerryg
ONSDAG::::::::::::::Suppe m boller og flutes (bruger i dag frosne kødboller)
TORSDAG::::::::::::Forloren Hare, æbler m gele (altid et hit)
FREDAG::::::::::::::Kylling i paprikasovs m. Ris og Rodfrugter. (resteret)
LØRDAG::::::::::::::Fiskefiletter, brasede kartofler og slikærter(ærter m skal)+ Rug-brød .
SØNDAG::::::::::::::Frikadeller m. Råkost og kold kartoffelsalat
Da der blev købt stort ind (for et par uger siden) er det ikke meget jeg mangler,
Bortset fra almindelige sidste-øjebliks-indkøb såsom mælk, græsk yoghurt osv.
1 madlavningsfløde (lav fedt%) til tirsdag. Torsdag vil jeg bruge nogle æbler fra egen have til halve æbler (der står stadigt en kurv i drivhuset – de har været dækket til så de er fine til mad). Jeg har en pose i fryseren med kogt røget kyllingebryst den vil jeg bruge fredag. Lørdag bliver der serveret hjemmebagt rugbrød til maden, da jeg IKKE skal have brasede kartofler (det er for fedt) – så spiser jeg rugbrød, fiskefilet og slikærter. Kold kartoffelsalat har sønnen bestilt til på søndag <3 – den laver jeg med græsk yoghurt.
Måske skulle man gøre alvor af at bage en æblekage med egne æbler, eller/og koge æblegrød.
Normalt er jeg modstander af erstatninger, men når jeg bager bruger jeg et diabetesprodukt i stedet for sukker og det sparer også på fedtstoffet <3 . Jeg har hjerteproblemer + er diabetiker, jeg skal derfor ikke spise for fedt og nogle ting holder jeg mig konsekvent fra.
VI har valgt at det IKKE styrer vores liv, men der tages hensyn, ellers får jeg et dårligt liv.
MEN man har lavet alverdens erstatningsprodukter for alting, det får alt for mange mennesker til at tro at der er en nem udvej for problemerne. Mange af disse produkter indeholder lige så mange kalorier og kulhydrater som de almindelige varer – de smager ikke rigtigt som det de skal erstatte og er ofte voldsomt dyre.
Jeg foretrækker præcis som med kød og pålæg 1 stykke der smager godt, frem for flere der er af dårlig kvalitet – men det er en smagssag .
Vi har derfor valgt at vi IKKE bruger erstatninger ret meget, enkelte steder er det en god ide da jeg skal passe på min kost – men de fleste gange spiser jeg bare mindre af det, der ikke er så sundt og så flere grøntsager – jeg er ikke den store kødspiser, men spiser det.
Frugt + rosiner bruger jeg ofte til mellemmad med knækbrød ell. riskiks. Af hensyn til dem der gerne vil have kage, har jeg en stor dåse med små kager og chokoladekiks, der er pakket ind enkeltvis – der kan købes rigtig mange slags, i længden er det ikke dyrere OG børnene der kommer her, synes det er et slaraffenland at få lov at vælge 2 af dem, de hver især synes er de bedste <3 .
Hvis min vægt stiger (og det gør den hos de fleste af og til) så strammer jeg bare endnu mere op på fedtstoffer og forarbejdede varer, og hvis man KAN, så skal man “bare” øge forbrændingen ved ekstra motion, så reguleres vægten – Jeg kan ikke øge motionen pga sygdom, så der må så reguleres endu mere på kosten – JEG tabte næsten 40 kilo for 4 år siden, MEN der afvejede jeg også alt hvad jeg spiste – Jeg ville have at det lykkedes – men jeg spiste almindelig mad sammen med resten af familien –
Det var ikke nemt – men det kan lykkedes og jeg har holdt vægten siden – det tror jeg ikke, jeg havde gjort hvis jeg havde været på en FANCY kur.
Nu kender jeg det der virker for mig, og mange af de vaner jeg fik dengang har jeg holdt fast i,
Jeg har lært at spise mindre, (er nu bevidst om at der ikke er hungersnød 😉 ).
Jeg syntes ikke, jeg spiste meget tidligere, men hvis jeg skrev op HVAD OG HVOR MEGET,
kunne jeg jo godt se, at jeg ofte spiste i stedet for at gøre noget andet.