Hamburgerkotteletter:
Kotteletterne er lavet af 5 skiver rå hamburgerryg, der bliver vendt først i sammenpisket æg og så i rasp. Steges gyldne og sprøde i halvt olie/halvt smør – steges de langsomt bliver de rigtig gode.
Jeg har købt en halv hamburgerryg for 69 kr på tilbud – jeg skar 10 skiver af ca 1 cm tykkelse, resten delte jeg i 2 stykker til kogt hamburgerryg – dvs 4 gode middage for 69 kr, det er billigt, men alligevel ordentlig mad.
——————————————————
Grøntsagsbånd:
Alle rodfrugter kan bruges, de skrælles og høvles i bånd med kartoffelskrælleren – her brugte jeg 2 gulerødder og en stor porre – den skal blot skæres i 10 cm lange stykker og så skæres på langs i 1/4 så deler den sig.
En lille smule smør i en gryde og grøntsagerne ned i smøret, de vendes rundt og tilsættes ca 1 dl vand. Læg låg på og damp et par minutter.
———————————————————
Vi fik kogte kartofler og sovs til. Den lyse sovs lavede jeg af væden fra grøntsagerne, jævnet med lidt pisket mel og mælk – smag til med salt og peber
———————————————————-