Hjemmelavet Mayonaise


Hjemmelavet Mayonaise:

Mayonaise er fremstillet af æggeblommer, salt og neutral olie. Det er billige råvarer, så hvorfor give mere for en erstatning der er mange tilsætningsstoffer i.

Jeg vil ikke nøjes med en smagsløs variant, når jeg kan få den rene vare, og så besværligt er det ikke. Jeg rører en portion og lægger den i en  plastiksprøjtepose, så er der til en uge og det er jo ikke noget man spiser hele tiden.

Den hjemmelavede mayo kan røres op til dressing til alle former for salat – den røres tyndere med mælk/fløde og smages til alt efter hvad den skal bruges til. Prøv en æggesalat med karse, en hjemmelavet karrysalat m. champignon og småtskåret spaghetti eller min favorit “russisk salat” med skåret pasta, rå æbler og hakkede kogte rødbeder –  😉

——————————————————

MAYONAISE:

2 æggeblommer (nogle vil sige pasteuriserede, DET er også det rigtige, jeg er nu sikre på at mine salmonellafrie landæg  er gode nok, og dem bruger jeg)

1 nip salt

1 “dråbe” sennep  (meget lidt)

neutral olie  (Jeg bruger rapsolie)

Æggeblommer, salt og sennep hældes i en skål og røres GODT (det bliver en anelse sejt)

Så tilsættes olie mega-langsomt, til at begynde med få dråber af gangen mens der røres grundigt med et piskeris (her bruger jeg el-pisker på laveste hastighed) – der kan ikke røres for meget. Efterhånden som det samler sig kan olien tilsættes i lidt større mængder, men æggeblommerne skal have lov at binde den efterhånden. I alt bruger jeg ca 1,5 dl olie til hver æggeblomme – det svarer til en tube mayonaise . Jeg plejer at smage til med lidt Citron, det synes jeg passer til den lidt fede smag.

Så “skovler” jeg den op i en plastiksprøjtepose og lukker med en knude, så kan spidsen klippes af og det er til at bruge som en tube-mayo, (jeg lukker så med en klips).