Hjemmebagte sigtebrød


Jeg har bagt SIGTEBRØD i dag. Denne opskrift synes jeg smager ligesom et hjemmebagt fra bageren. Det er ikke en jeg har fundet på, men tør godt udgive den da den er offentliggjort i forvejen. Opskriften er meget nem at have med at gøre og det plejer ikke at gå galt.

Den står bag på poserne med 1 kg sigtemel fra coop, og lige nu har vores daglig-brugs tilbud på melet

50 g gær———————————–5o g

3 dl vand———————————-4 1/2 dl

4 dl kærnemælk————————–6 dl

30 g smør———————————50 g

2 tsk salt———————————–3 tsk

700 g sigtemel—————————-1 kg

300 g hvedemel————————–450 g

De mængder til højre er det jeg brugte til 4 brød, når jeg bruger 50 g gær er det ikke en fejl, jeg bruger ofte mindre gær men så hæver det bare lidt længere – det giver en bedre smag.

Gæren udrøres i varmt vand/kærnemælk og resten tilsættes og æltes godt. Dejen hæver til dobbelt str. Formes til brød og lægges i forme, hæver igen til de når kanten så smøres med mælk og bages ved 200 grader i ca 50 min.

IMG_2303