Foccacia er en færdig melblanding (Finax), den bliver lavet efter posens anvisning hæver længe 1 – 1 1/2 time –
Bredes ud i 2 store stykker og pensles med lidt chili-ketchup –
Den ene pålægges halve cherry-tomater, pepperoni-pølse, enkelte papirtynde RÅ kartofler og drysses med en blanding af timian og klippet persille (Tryk det hele godt ned i dejen) og pensl/spray olie på.( Peperoni giver en krydret smag ala bacon)
Den anden blev pålagt skivede oliven og rå løg på den ene halve – Her drysses med klippede salvieblade og drysses med salt.
på anden halvdel kom der tynde rå løg og tynde skiver af RÅ kartofler.- her drysses med salt og timian.
Serveres med kold kartoffelsalat + 1 grøn salat
Kold kartoffelsalat:
kogte kartofler skæres i skiver –
1/2 størt løg skæres i små tern –
1/2 bundt fintklippet purløg.
Det blandes i en skål og dressingen hældes over.
Dressingen til kartoffelsalat (passer også til en pastasalat)
2 dele ymer og 1 del mayonaise (er det den hjemmelavede er forholdet 3/1)
smages til med salt og peber fra kværn –
piskes godt sammen og hældes over kartoflerne der omrøres.
Pyntes med revet agurk og tomat
(Hvis den står længere tid kan kartoflerne suge dressingen til sig, så rører jeg blot 1 spsk ymer i og rører rundt )