Hjemmelavet pålægschokolade


Nogle vil sige at det ikke kan betale sig, men hvis du regner med  prisen på den dyreste og bedste kvalitet tror jeg at det kan.
Det er noget jeg laver når jeg opdager at der er et par plader/blokke af den gode chokolade i skabet – jeg køber god mørk chokolade, da jeg er diabetiker (med mindst 75 % kakao)  og denne pålægschokolade er noget vi alle spiser på nybagt brød med største fornøjelse.
Det er hamrende nemt:
Chokoladen smeltes i vandbad  i en skål på en lille gryde/kasserolle (Pas på der ikke kommer vand i – så gryner det), det bedste er hvis skålen dækker hele kasserollens åbning.
Hæld chokoladen ud på et stykke bagepapir på køkkenbordet  og smør den ud i en stor firkant (i et tyndt lag)
Når den er halvt stivnet skæres der  forsigtigt riller i den størrelse man vil have de færdige stykker
Når det er helt stivnet løsnes skiverne og pakkes i en plastboks med smørebrødspapir imellem lagene
Denne chokolade spises også gerne af de voksne der ellers synes at en chokolademad er for børn – man kan da drysse lidt kokos eller fint hakket nødder på lige før den er helt tør.