Hjemmelavet pizza, slår de færdigkøbte hvis bunden ikke er for tyk, sovsen er krydret OG jeg forbager dem inden fyldet kommer på.
Først pizzadej:
700 g hvedemel
2tsk salt
1/2 dl olie
50 g gær
lunken vand ca 1/2 l
Først rører jeg gæren ud i halvdelen af vandet – tilsætter salt og olie og hvedemel
efterhånden tilsættes mere vand til dejen er fast men til at ælte.
NU ÆLTES 5 MINUTTER – ikke mindre,
den deles i 7 stykker der formes til boller – disse hæver så til dobbel størrelse.
Hver bolle rulles ud til en pizzabund der forbages penslet med lidt olie,
ved 200 grader i ca 5 minutter – de skal være lyse men bagte, men ovne er forskellige 😉
Tomatsovsen:
Her anvender jeg et glas tomatsovs med hvidløg fra ALDI – den er fin hertil.
Fyldet:
Her bruger jeg hvad vi kan lide –
Her tomatsovsen, skinketern, halve små tomater, peberfrugt i tern, ost i skiver og revet ost, øverst kommer så sprød bacon i små stykker.
De skal så i en så varm ovn som muligt, til osten smelter, da de er forbagt ,skal de ikke have ret længe i ovnen.
På denne måde bliver de sprøde men ikke tørre.
Vi spiser salat til, sønnen lægger salat på sin pizza, så det bliver en salat-pizza.
Jeg bager gerne en klump af dejen formet som en stor lidt flad bolle, kun penslet med tomatsovs,( i dag pressede jeg nogle få minitomater ned i dejen inden bagning) da jeg ikke bryder mig meget om pizza –
så spiser jeg brød og salat med lidt salat-ost –
her tages hensyn til de fleste madvaner hvis det er muligt
Det første billede er en stor pizza (inden den gik i ovn),
Det næste eren pizza der er klar til spisning.
Det sidste er salat og mad-brødet jeg bagte,