Hvedeknopper


Hvedeknopper er nemme at bage selv, og de dufter altså vidunderligt i huset.

Hvedeknopper er en blød gær-bolle der hæver sammen så de bliver lidt 4-kantet i en bradepande.

Jeg bagte 20 stk i bradepanden, de skal så skæres igennem og ristes (så der bliver 40) –
Så mange spiser vi ikke så jeg har frosset nogle ned, de kan så bruges som krydderboller.
Den dej der blev tilbage ca 650 g rå dej lagde jeg i bagemaskinen og bagte et brød –
Det bliver som “oldemorsbrød” – meget blødt .

Dejen lavede jeg af:
5 dl lunken vand
75 g smør
2 pk gær
1 spsk sukker
1/2 tsk salt
1 spsk kardemomme (det giver smagen af hveder)
2 æg
Alt dette piskes godt sammen og der irøres godt 1 kg hvedemel –
Her kan naturligvis bruges 1/2 fuldkornsmel – MEN det er hveder så her er det hvedemel 🙂
Æltes godt til en blød elastisk dej gerne i 15 minutter –
Hæver til dobbel størrelse og formes til 20 hvedeknopper + det resterende til et brød (ellers 30 “knopper”)
Hæver mens ovnen varmes til 200 grader, pensles med vand og bages til de er gennembagte MEN LYSE (skal jo ristes), mine bagte ca 13 minutter.

her mine “knopper” + mit brød
Det hele bagt for ca 10 kroner og der er en hel del brød.

IMG_3218 IMG_3221