I dag lavede jeg svensk pølseret, det sker meget meget sjældent.
Jeg kan nemlig ikke lide det og spiser det IKKE, men da de 2 andre gerne ville have det,
blev det lavet.
Kogte kartofler (faste) skæres i skiver –
1 meget stort (eller 2 mindre) løg skæres i fine tern –
6 brune pølser skæres i 1 cm tykke skiver –
1/2 dl tomatkoncentrat (mit fra tube er meget koncentreret) så måske lidt mere –
ca 1,5 dl vand
2 spsk olie
Salt peber og evt lidt ketchup –
purløg til pynt + rugbrød
Jeg fik lidt brasede kartofler på ice-berg salat drysset med purløg + rugbrød
Løg svitses i olien og lidt vand hældes ved (ikke det hele) –
Tomat-koncentraten tilsættes og resten af vandet tilsættes langsomt –
Det snurrer til løgene er klare og der tilsættes måske lidt ekstra vand, det skal ikke koge tørt –
Nu tilsættes først pølser, og så kartoflerne –
Det hele varmes godt igennem og smages til med salt, peber og ketchup –
Drysses med purløg og serveres med brød.