Italienske kødboller med verdens nemmeste tomatsovs


Italienske kødboller laves således, de er håndæltet og først vendt rundt i varm olie, derefter er de lagt i den færdige tomatsovs.

500 g magert kalv og flæsk eller oksefars, 2 æg, ca. 1,5 dl rasp, urtesalt, peber ,2 spsk hakket persille,  1 fed hakket hvidløg ELLER 2 tsk grøn hvidløgspeber (køber jeg i X-tra butikken til 10 kr for en pose) det giver den helt rigtige ITALIENSKE smag. + til sidst 1 spsk hvedemel og olie til stegning

Farsen røres ikke men æltes med hænderne da det ikke skal være en blød fars som til frikadeller, men en mere fast fars som til forloren hare. Farsen rulles til små kugler på størrelse med en lille valnød, der bliver ca 35 – 40 stk. De lægges i en skål og drysses med 1 spsk hvedemel og rystes rundt så de er dækket af et tyndt lag melstøv. 1 stor pande varmes op og der kommes ca 3 spsk olie på panden, alle bollerne kommes på og panden rystes så bollerne ruller rundt og bliver stegt på alle sider ca 3 – 4 minutter, de tages op med en hulske og lægges i et fad. Tomatsovsen hældes over fadet dækkes med staniol, sættes i en varm ovn i ca 5 minutter.

Verdens nemmeste tomatsovs –
Tomater 4stk skåret i både, 1 stort hakket løg, tørret hvidløg og persille, salt og peber efter smag OG 3 spsk tomatkonsentrat – (jeg bruger den på tube fra LIDL)
Lidt smør smeltes og det hele kommes på panden med 1,5 dlvand –
Koges godt sammen og bollerne kommes i

Vi fik resten af råkosten fra i går til også, samt pasta  🙂

Først et billede af sovsen fra begyndelsen,
Så et billede af den færdige ret.

IMG_2858 IMG_2860