Kalkunsnitzel med dampede grøntsager og bearnaisesovs


Dampede grøntsager:
Dem damper jeg i min dampkoger (bruger den ofte)
Kartofler, gulerødder og pastinak, skrælles, skæres i stykker –
De lægges i dampkogeren og der kommes 1/2 l vand i bunden-
Den sættes på 35 minutter og startes, når den siger DING er grøntsagerne færdige –
Det er madlavning som selv de 2 mænd her i huset kan forholde sig til,
og uden at kritisere – madlavning er IKKE deres spidskompetence 😀

Snitzlerne :
De blev vendt i grov hvedemel (1/2 fuldkorn + 1/2 alm hvedemel)
blandet med 1 tsk persille, 1 tsk salt og 1/2 tsk knuste peberkorn.
Steges i lidt fedtstof på panden (jeg kan gøre det i meget lidt, da jeg har en keramisk pande
andre pander skal der bruges lidt mere fedtstof til)
Mine blev ikke stegt helt igennem, da de kommer i ovnen v. 180 ca.1 kvarter inden vi spiser.

Bearnaisesovs:
For en gang skyld bruger vi pulver-sovs,
1 brev pulversovs piskes med letmælk evt blandet med 1/3 vand
MEN ingen smør, koges op under piskning,
Det giver en mager bearnaise-sovs – men det smager udmærket.

Først et billede af dampkogeren,(jeg har løftet låget da den lige kom i kog –
Grøntsagerne tager ikke smag af hinanden heri – det gør de hvis de koges i samme gryde –
Smagen er også mere koncentreret her i de enkelte grøntsager.
Dernæst et billede af den færdige ret

IMG_3212 IMG_3213