Jeg vil ikke kalde min kage for en engelsk søsterkage (kun i parentes), da den er ret forenklet i forhold til den min mor lavede (hun piskede og piskede let og luftigt og rørte meget forsigtigt)
Jeg starter med 2 skåle, pisker fuld hammer med el-piskeren et par minutter og rører hurtigt sammen, OGSÅ med el-piskeren da jeg økonomiserer med kræfterne i mine arme 😉
Desuden har jeg erstattet halvdelen af sukkeret med sødemiddel (flydende), erstattet 75 g hvedemel med 50 g æblefiber (købt i REMA) og der er sparet på smørret(ca 25% mindre)
Jeg vil så sige at kagen blev GOD og havde en god kryddersmag og en let konsistens
Nå men start med 2 skåle, mine kan stå på min vægt – så jeg vejer ned oven i hinanden
Skål 1:
325 g hvedemel
50 g æblefiber (købes i REMA 1000) giver en god smag og øger fiberindholdet
1 brev brunt bagepulver (mit er også købt i REMA, men alle supermarkeder har det)
Skål 2:
175 g blødt smør
100 g sukker
sødemiddel svarende til 125 g sukker (mit var flydende)
3æg
lidt vanilieessens
herudover 1,5 dl mælk
ALT i SKÅL 1 bliver pisket for fuld hammer et par minutter,
Herefter hældes indholdet af SKÅL 2 hældes i sammen med mælken,
og der røres med elpiskeren på laveste hastighed et øjeblik,
tingene skal bare røres sammen.
Hældes i en form og bages ved 180 grader i ca 50 minutter
Hvis den bliver for mørk dækkes den til med bagepapir
Min form er en randform og jeg deler kagen i 2 og fryser den ene ned
Den anden får et drys flormelis(fås sukkerfrit) ved servering
Her 2 billeder: