Kalve-tyksteg m blomkål og broccoli


Kalve-tyksteg er ofte på tilbud jeg gav ca. 65 kr for 1,1 kg –
Og en gang imellem smager det godt, så er det okay at bruge lidt mere end i hverdagen –
Da der bliver mad til 2 dage her hos os er det okay.

Tykstegen brunes i smør der tilsættes 1 skrællet løg delt i 4 dele + et par skrællede gulerødder, skåret i store stykker + 1 persillerod  der var i grøntskuffen –
Der hældes 1/2 – 3/4 l vand ved samt salt og peber – jeg satte et stegetermometer i og da den stod på ikonet (mit er med ikoner) for kalvekød var det færdigt (her godt en time)

Resterne af stegen skæres fri af de sener der deler tykstegen og kødet skæres i store tern –
Det lægges i en frysepose og der hældes stege-sky over til det lige dækker –
TIP:   Denne portion vil senere kunne bruges til en sammenkogt ret –
Her vil jeg vende kødstykkerne i hvedemel, brune dem sammen med 2 skivede gulerødder og 1 hakket løg, så hældes skyen ved, hvis der er for lidt kød kan tilsættes cocktailpølser.

1 lille blomkål + 1 broccoli koges/ dampes møre

Serveres med bearnaise + ovnstegte kartoffelbåde.

28216918_1550756478353779_2026337517_o