Kalveculotte m. porretærte og kartofler


Kalveculotte er et nemt stykke kød  at arbejde med –
Skal brunes i 15 minutter og bagefter steges ved 170 grader i ca 40-50 minutter (alt efter størrelsen).

Jeg steger samtidigt et stykke svinekam – det er på ca 1,4 kg og kostede kun knapt 40 kr i vores Super-Brugs (det var et godt juletilbud, der røg i kurven).
Jeg starter med at sætte stegen i ovnen og giver den 35-40 minutter ved 180 grader –
Tager den ud og varmer ovnen op til 210 grader  –
Så kommer begge stege ind og bruner i ca 15 minutter –
Skruer ned til 170 grader og steger videre ca 45 minutter.

Det virker og stegen er et godt stykke kød  –
Til i morgen m. rødkål og stegte kartofler,  eller til pålæg (måske til juledagene)

Porretærte:
Min nemme opskrift fra vægtkonsulenterne:
125 g light-mayonaise røres/æltes med 125 g hvedemel eller halvt hvede/fuldkornsmel –
trykkes ud i formen –
Jeg fyldte 1 pose letkogte porreringe fra fryseren i tærten(optøet OG afdryppet) –
Piskede 3 æg med 2 spsk græsk yoghurt  tilsatte 1 dl revet ost og hældte det i tærten –
Satte den i ovnen sammen med stegene de sidste 40 minutter.

Når jeg bruger ovnen til flere ting på en gang bruger jeg risten og sætter den i midten og stegene neden under- så bruger jeg varmluft –
det plejer at virke, selv om jeg ikke bruger det så tit.

Jeg har i dag skrællet mange kartofler – har kogt dem –
og sat dem jeg ikke brugte i dag i køleskab –
Jeg vil bruge dem til stegte kartofler i morgen 😀 –
Stegen ligger i en pose + 1/3 porretærte –
Så er der nem mad i morgen.

IMG_2961