Kogt Hamburgerryg, ærter+gulerødder og pebersovs


I vores BRUGS er hamburgerryg tit på tilbud, så køber jeg  1/1 og skærer den ud til koteletter og et par stykker til kogning – Vores super-brugs har egen slagter (en god en), så der får jeg slagterkvalitet og “hjemmerøget” – det er noget andet end fabriksvarer.
Selve endestykkerne kan skæres ud i tern og anvendes som mager bacon, når det er råt (faktisk ofte bedre end bacon) –
Hvis det er kogt skæres det ud i tern og bruges til en “skinkegryde”, gratin, tarteletter eller en pastaret. I dag blev stykkerne skåret ud til en pastaret der blev ca 300 g.
Jeg har et stykke på 1,9kg det koger jeg i dag – den ene halvdel får vi som kogt hamburgerryg i dag og den anden halvdel bliver til glaseret  eller kold hamburgerryg i morgen, alt efter hvad vi finder på at lave.

Hamburgerryg sættes over i en gryde med vand der dækker kødet – bringes i kog og småkoger i ca 45 min hvis du bruger stegetermometer skal temp være  60 – 65 grader.
Skæres i skiver og serveres med ærter/gulerødder, ristede kartofler og pebersovs –

PEBERSOVS:
Pebersovs kan købes færdig eller laves således (nemmere end man tror):
1 spsk smeltet smør røres  i lidt mælk/vand og i min version jævnes med mælk hvori der er rørt 1-2 tsk maizena –
Koges op, smages til med salt, groft kværnet peber, lidt peperoniflager  og grønne peberkorn i saltlage (købt mine i aldi)  og farves lidt med kulør –
Sovsen skal smage af noget men ikke være skarp.

ÆRTER/GULERØDDER:
gulerødder skrælles og skæres ud i tern eller skiver –
jeg kan lide skiver, da jeg synes, det er pænere sammen med ærterne –
De dampes møre i lidt vand, ca 2 dl frosneærter tilsættes og der slukkes for gryden –
Frosne ærter behøver ikke at koge, de skal blot varmes godt igennem.

RISTEDE KARTOFLER:
Det er kogte kolde kartofler der skæres i mindre stykker –
Steges på panden eller i friture –
Jeg har prøvet at veje 1/2 kg kartofler der er tilberedt på panden og blev dryppet af,
0g 1/2 kg der kom i friture og blev dryppet godt af – dem i frituren havde suget mindst olie
MEN olien skal være varm og de skal dryppe GODT af.
Så jeg mener ikke det er så forbudt EN GANG IMELLEM.

IMG_3276