Kold hamburgerryg m stuvede ærter og kartoffelbåde – koldskål til dessert


Hamburgerryggen er fra i går og den blev skåret i 2mm tynde skiver på pålægsmaskinen –
Derudover blev der skåret lidt på 3/4 mm til pålæg til madpakkerne i morgen.

Kartoffelbådene (fra frost) kom i ovnen ved 210 grader, de blev gode men frituren havde (efter min mening )gjort dem perfekte 😀 – MEN det gør vi ikke.

Stuvede ærter:
Jeg synes stuvede grøntsager er lidt oversete – men HVIS den hvide sovs er smagt ordentlig til (prøv revet muskatnød) og den er kogt igennem, så er grøntsager serveret på denne måde genialt.
Sovsen skal være blød og rund så den smyger sig om grøntsagerne –
Så kan de være en rest eller to der er skåret i ens stykker eller som her ærter der er overhældt med kogende vand, de står lidt, drypper godt af og hældes i sovsen –
Sovsen behøver ikke være en fed opbagt sovs men kan være 2 dl letmælk + 2 tsk smør der jævnes med maizena (lidt mere end normalt) – smages til med salt,peber og revet muskat.
Drysses med persille.

Koldskål (her ymer-koldskål)
Lige dele ymer og kærnemælk piskes sammen med 1/2 spsk vanillesukker og flydende sød –
Serveres med kammerjunkere.

IMG_3277