KOGT HAMBURGERRYG:
Jeg har købt et par halve hamburgerrygge – den ene blev skåret i skiver til hamburger-kotteletter – den anden delt i 3 stykker – det hele blev lagt i fryseren i passende portioner – men da stykkerne kun kostede 69 kr er det billigt mad.
1 stykke hamburgerryg koges i 45 minutter og hviler en halv time i vandet.
Imens skrælles kartofler og grøntsager (her var det pastinak og gulerod) det skæres i stykker og dampkoges i 30 minutter.
Mager sovs laves af 25 g smør, 1 spsk hvedemel og 1 tsk bouillion-pulver, det smeltes sammen og tilsættes 1,5 dl vand, koges op og justeres med letmælk. HUSK smag til med salt og peber. Denne sovs smager lidt a la bearnaise-sovs men er meget mager 😉
—————————————————————–
Server kødet skåret i skiver og server de kogte grøntsager og sovsen til – giv sennep til
——————————————————————