Kotteletter i fad med rodfrugter og æble


Jeg  har skåret tykke kotteletter af  en svinekam på tilbud, de blev frosset på en bageplade med bagepapir – så de er enkeltfrosne – praktisk – de er lette at tø op på et skærebrædt – og hvis antallet af spisende ændrer sig snupper man et par mere.
Jeg skar 30 for 148 kr, så det er også billig mad – der let kan blive gæstemad.

Jeg har i dag skåret RODFRUGTER i tern – har gået skuffen i køleskabet efter – OG også kassen i mit skur – rettidigt omhu – det sparer penge – nu var rodfrugterne fine, (på søndag kunne de måske kasseres) .

Der var 4 gulerødder, 2 persillerod, 1/2 stor selleri, 1 squash, 2 store løg og en halv pberfrugt. Det blev skrællet, skåret i skiver, så i stænger og til sidst i små tern.
Jeg blander det i en stor skål, der blev ca 2, 5 l ialt.
Jeg bruger 1/3 i dag til kotteletterne – resten deles i 2 poser og lægges i fryseren.

—————————————————–

GRØNTSAGSSUPPE:

En pose af disse grøntsager kan svitses i en gryde tilsættes 1/2 l vand og 1 spsk boullion-pulver eller 1 terning – koges godt møre, blendes og koges op med lidt piskefløde, smages til, det bliver den lækreste grøntsagssuppe der serveres med ristede brødterninger.

—————————————————

KOTTELETTER I FAD MED RODFRUGTER:

3/4 l rodfrugter i tern  (se ovenstående)
4 kotteletter
1 stort fast æble
smør

1 pande varmes og 1 spsk smør smeltes – heri ristes grøntsagerne til de er let gyldne –
de lægges i et ovnfast fad.

2 spsk smør brunes let og kotteletterne brunes gyldne på begge sider, drys med salt og peber –
de lægges over grøntsagerne.

Æblestykkerne brunes nu gyldne på panden og lægges over grøntsagerne.

panden koges af med 1 dl vand og det dryppes over kotteletterne.

Stilles i en 180 grader varm ovn i ca 1/2 time.

—————————————————–

Vi fik resten af flødekartoflerne til fra i går + en salat af julesalat, agurk og mandarin.
Pasta,  ris eller en kartoffelmos ville også være fint tilbehør.

——————————————————

Vi fik pandekager til dessert – de var fra fryseren 😉

——————————————————-

IMG_2416



Comment 0 Replies

Your Information