Kylling i paprikasovs, ris og bagte rodfrugter (resteret)


Jeg har brugt en pose kogt røget kylling der blev tilbage da vi fik røget kylling 15-1.

Jeg startede med at lave en krydret paprikasovs af :
1 stor stilk bladselleri i SMÅ tern (så er det camufleret som løg)
1 lille rød peberfrugt i små tern
1 spsk paprika og lidt knust chili fra kværn.
1 spsk boullion-pulver og 3 dl vand.
Normal ville jeg svitse hele molevitten og så tilsætte vand –
HER valgte jeg at koge det hele sammen for at spare fedtstoffet ( PGA. BLODSUKKERET)
Da det var kogt godt mørt jævnede jeg det med 2 tsk maizena rørt ud i letmælk –
Tilsatte kyllinge-stykkerne og kogte igennem –
Smagte til med salt og peber

Bagte rodfrugter:
De rodfrugter man har i grøntskuffen skrælles og skæres i tynde stænger i 6-8 stykker.
Der var gulerod, rødbede, pastinak og persillerod (selleri og en fast pære skåret i kvarte smager også godt) –
Lægges i et fad –
De dryppes med lidt olie pisket op med citronsaft –
Pakkes tæt med folie og bages 45 minutter ved 190 grader –
folien tages af og de får 10 minutter ved 200 grader.

Ris koges som vanligt og vi fik nogle tynde brødstænger til (købt til nytår i ALDI)

IMG_3060