Kylling m kartofler og smørdampet grønt og mager pebersovs


Da jeg skal hente friske grøntsager ved madsamlingen i morgen ville jeg bruge det sidste stykke hvidkål, et par gulerødder og lidt løg der var til overs fra i går –
Da manden elsker alt kål smørsauterede jeg dem og dryssede med hakket persille –
1 spsk smør smeltes og grøntsagerne vendes rundt, hvis man står og rører i dem kan de nu laves under låg -DET GØR JEG ALDRIG – JEG tilsætter 1 dl vand, lægger låg på og damper dem møre – når vandet er væk er de møre 🙂

Kyllingen kom i ovnen ved 200 grader i 50 minutter

Det serveres med kogte kartofler og en pebersovs + 2 stykker rullesteg til manden da han ikke bryder sig om kylling.

Mager sovs fra et brev:
Brevsovs behøver ikke sødmælk + 100 g smeltet smør –
JEG pisker brevet ud i 1,5 dl kogende vand (fra kartoflerne) –
koger det op og tilsætter mere vand (stadigt fra kartoflerne) efterhånden –
Det bliver en sovs der smager godt og er fedtfattig.

18698718_1299860590110037_1509446429_o