Kylling m. spinattimbaler og ris (frikadeller til manden)


Kyllinge-lår krydres godt efter ønske og sættes i ovnen ved 190 grader i 40-60 minutter (alt efter størrelse).

Ris koges efter metoden 1 del ris til knapt 2 dele vand tilsat salt –
Koges under låg  i 12-15 minutter og hviler det samme antal minutter.

Spinattimbaler:
spinat  75 g( frisk fra haven-fylder ca 2-2,5dl) + 1 tsk smør
2 æg + 2spsk mælk
Salt + peber + lidt knuste chiliflager fra kværn

Smelt smørret i en kasserolle, tilsæt den friske spinat og vend det rundt til det falder LIDT sammen (det trækker smagen frem i spinaten)
Pisk æg  og mælk med et lille piskeris, rør spinat, salt og peber og chiliflager i.
Hæld det hele op i 4 små ovnfaste fade  eller en lille aflang form
Bages ved 180gr  til den er fast (ca 15 minutter)

Hvis den laves  i lille aflang for (feks foliebakke a la leverpostej) , kan den bruges til pålæg med tomat ovenpå, dette pålæg er velegnet til madpakker 🙂

Jeg lavede en “lys sovs “af stegeskyen fra kyllingen der blev jævnet m maizena og smagt til med blandede krydderurter fra drivhuset  (salvie og timian, salt, peber og et drys chili-flager)

IMG_3283