Kyllingefrikadeller – kold kartoffelsalat + råkost


Jeg har en holdning til min mad og hvordan den fremavles –
Vi har slagtet 2 hanekyllinger, det lyder for nogle drastisk, men man kan ikke blive ved at beholde hanekyllinger, når man selv har høns i baghaven. MINE høns har haft det godt og har haft et godt liv – så dem spiser vi – fra jord til bord princip 😀 (og de er gode)
Jeg skar brystet af kyllingerne nå ja, først blev de plukket, skåret op og renset. Brystet hakkede jeg til fars til frikadeller – der blev 14 store frikadeller.
Resten blev kogt med ligt hakkede urter stille og roligt i 2 timer. Herefter blev kødet pillet fra og bruges på søndag til empanadas(det er frosset). Herudover blev 2 bøtter med suppe (de er frosset ned)

Frikadellerne røres med 2 hele æg, løg, 1 dl havregryn, salt og peber og 1 dl suppe (fra kogningen

Kold kartoffelsalat:
kogte kartofler skæres i skiver –
1/2 størt løg skæres i små tern –
1/2 bundt fintklippet purløg.
Det blandes i en skål og dressingen hældes over.

Dressingen til kartoffelsalat (passer også til en pastasalat)
2 dele ymer og 1 del mayonaise (er det den hjemmelavede er forholdet 3/1)
smages til med salt og peber fra kværn –
piskes godt sammen og hældes over kartoflerne der omrøres.
Pyntes med revet agurk og tomat

(Hvis den står længere tid kan kartoflerne suge dressingen til sig, så rører jeg blot 1 spsk ymer i og rører rundt )

Råkost var revet gulerod og æble20182392_1355961324499963_660729483_o