Kyllingepie m pasta og kogte rødbeder (Æblemos til dessert)


Æblemos blev kogt i går og sat i køleskab –
Vi har fået fine madæbler fra vores nabo (både plukkede og opsamlede) –
De blev sorteret og de pæneste blev sat i en kurv i vores haveskur –
Resten blev skrællet og dampet møre med så lidt vand (ca 1,5 dl)som muligt under låg  –
Til sidst røres der og det moses med skeen – der smages til med sukker, vanille ell kanel –
Mine æbler behøvede ikke meget sukker.

Der blev også kogt 5 glas æblemarmelade:
10-12 store madæbler skrælles og skæres i SMÅ tern –
De blandes med 350 g syltesukker + 2 dl æblemost + 1 kanelstang –
Koges op under omrøring og koger ca 4-5 minutter –
Hældes på rene skoldede glas –
Nogle bruger atamon JEG ryster mine glas med et glas snaps og så over i det næste –
SÅ holder min marmelade fint <3

Kyllinge-pie
Rodfrugter der er skrællet og skåret i mindre stykker vendes i 1 spsk olie –
tilsættes boullion, ca 3 dl  (her lidt kyllinge-suppe fra i går) –
Der krydres og når rodfrugterne er møre jævnes med lidt maizena rørt med vand –
NU tilsættes de gemte kogte urter fra i går (skåret i tern)   + det afpillede kyllingekød (pillet af vinger,skrog og underlår) –
Så hældes det i et smurt ovnfast fad og der lægges et dej-låg på –
Bages i ovnen ved 200 grader til låget er gyldent og gennembagt –
I dag bruges et klart fad da det ser pænt ud med det boblende fyld og den gyldne overflade.
TIP: skær låget til efter fadet før det fyldes (det er nemmere) og skær så et par lufthuller.

Det var meningen at der skulle laves et låg af butterdej, men JEG glemte at købe  så jeg brugte et låg af verdens nemmeste tærtedej:
Lige dele (i vægt) Hvedemel + Mayo (SKAL være lightudgave) –
disse to ting smuldres og æltes lidt sammen (får marcipan-konsistens) –
Presses ud i et tærte-fad eller her rulles ud og skæres i facon til pien (husk et par lufthuller)
Min pie kunne tåle ca 10 minutter mere i ovnen MEN vi ville spise <3

Rødbederne (et par stykker) koges og befris for skrællen, de skæres i tern eller skiver –
Resten gemmes til en pasta/rødbedesalat i morgen.

Pastaen koges efter posens anvisning (der er stor variation, jeg bruger fuldkornspasta) –
Her gemmes også en rest til pasta/rødbedesalat i morgen